Zwijg niet over Catalaanse politieke gevangenen, maar laat hen vrij!!

Door Mark Demesmaeker op 14 november 2017

Europese parlementsleden debatteren over de rechtsstaat in Malta en in Polen. Over mensenrechten en democratie ver weg in Soedan, Madagascar en Somalië. Maar Spanje en Catalonië... dàt is blijkbaar taboe!

Burgers begrijpen dat niet. Zij zien brutaal politiegeweld tegen Catalaanse kiezers. Ze zien dat leiders van een vreedzame burgerbeweging gevangen worden gezet. Dat leerkrachten worden vervolgd voor de inhoud van hun lessen. Dat verkozen politici in de cel belanden voor ‘rebellie’. Dat er gezwaaid worden met straffen tot 30 jaar... Burgers wéten best wel dat dit niet strookt met de democratische principes... met de rechten en vrijheden die we binnen de EU delen.

De EU leiders zwijgen, kijken weg, of nog erger -in het geval van Juncker- steunen de repressie. Geloof me, er komt een moment dat de geschiedenis hard zal oordelen over Juncker, Tajani, Tusk, Timmermans...

Er horen geen politieke gevangenen te zijn, en zeker niet in de EU. Wíj mogen niet zwijgen. Ik gà niet zwijgen! En niet rusten voor de Catalaanse politieke gevangenen worden vrijgelaten! Het gaat om de toekomst en de geloofwaardigheid van het EU project!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is