Waar blijft Europees toekomstplan natuurbehoud?

Door Mark Demesmaeker op 14 november 2017, over deze onderwerpen: Europees beleid, Europees Parlement, Europese Commissie, Leefmilieu
Vogeltjes

De Europese Commissie moet dringend een toekomstplan voor natuurbehoud uitwerken. Zo is nog altijd niet duidelijk hoe Europa de 2020-doelstellingen wil bereiken, laat staan dat er een visie is voor de jaren daarna. “Ik verwacht een duidelijk engagement van de Commissie”, zegt Europarlementslid Mark Demesmaeker. “Een stevige strategie is de eerste vereiste. De nodige middelen daarvoor garanderen een tweede.”

Demesmaeker zet Europa er al jaren toe aan om van natuur en biodiversiteit een politieke prioriteit te maken. Een actieplan voor natuur, mens en economie betekende eerder dit jaar zonder twijfel een stap vooruit. “Maar zonder bijkomende inspanningen missen we opnieuw de afspraak in 2020”, vindt het Europees Parlementslid. “Het kan en moet veel beter. Anders dreigt de toestand van onze natuur dramatisch achteruit te gaan.”

Investeren in biodiversiteit is investeren in welvaart

Een trans-Europees netwerk voor groene infrastructuur, een initiatief om bijen en insecten te beschermen en maatregelen tegen het illegaal doden van vogels kunnen er niet snel genoeg zijn. “Investeren in natuur en biodiversiteit moet voor de N-VA centraal staan in een slim, duurzaam en inclusief Europa”, besluit Demesmaeker. “Dat is niet alleen noodzakelijk voor de natuur zelf, maar is ook essentieel voor ons welzijn en onze welvaart.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is