Vasthouden aan sancties tegen Rusland!

Door Mark Demesmaeker op 16 maart 2017

Tientallen Oekraiënse burgers zitten vandaag in Russische gevangenissen voor misdrijven die ze nooit hebben begaan. Gijzelaars van de niet-verklaarde Russische oorlog tegen Oekraïne.

Ze worden op een arbitraire manier gearresteerd. Omdat ze artikels schrijven bijvoorbeeld, of omdat ze opstappen in een betoging, of gewoon omdat ze Krim-Tataar zijn. Ze worden dan gefolterd om een bekentenis af te dwingen.

Wat zit er achter die Russische werkwijze? De reden is doorzichtig. Het Kremlin wil zijn burgers doen geloven dat ze in groot gevaar zijn en dat een sterk gezag hen moet beschermen. Het versterkt de riedel en de leugen van de Russische staatsmedia dat Oekraïne vijand nummer 1 is... de agressor wordt dan plots slachtoffer.

De Krim werd drie jaar geleden illegaal geannexeerd. Ondanks alle internationale veroordelingen blijft Rusland de Krim bezetten. Wie respect wil afdwingen voor het internationaal recht, moet ook vasthouden aan de sancties tegen zij die het schenden. Wie het echt meent met de mensenrechten, moet de sancties verscherpen tegen zij die ze flagrant blijven schenden!  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is