Turkije kan en zal geen lid worden van de EU!

Door Mark Demesmaeker op 13 maart 2019

In een jaarlijks verslag over Turkije is de Europese Commissie opnieuw bijzonder scherp voor het land. De lijst van feiten en ontwikkelingen die volledig fout gaan in Turkije, zeker sinds de coup van 2016, is er lang. Jammer genoeg lees ik geen juiste conclusies, geen acties die in lijn zijn met het Commissierapport. 

Geen Europees geld meer voor Ankara, stop de financiering! De IPA II middelen voor Turkije mogen dan wel verlaagd zijn, ze zijn nog altijd maar een klein deel van het totale budget dat de EU aan Turkije spendeert. Steun die bitter weinig effect heeft, want Turkije is alleen maar verder afgegleden in de richting van een autoritaire staat. De toetredingsgesprekken moeten meteen beëindigd worden. Niet geschorst. Beëindigd. Turkije kan en zal geen lid worden van de EU. Een opwaardering van de douane-unie zou een fout signaal zijn. De wortel die dit parlement wil voorhouden: opwaardering in ruil voor hervormingen, mist geloofwaardigheid.

Tot slot: geen visaliberalisering, want die zou de EU-lidstaten voor grote problemen stellen. Dat zijn de enige juiste conclusies. Jammer dat ik die mis in het verslag.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is