Selmayrbenoeming toont absolute wereldvreemdheid van Europese Commissie

Door Mark Demesmaeker op 13 maart 2018

Tijdens de plenaire sessie in Straatsburg gaf Commissaris Oettinger toelichting bij de benoeming van Martin Selmeyr tot secretaris- generaal van de Europese Commissie. Wat een droevig stukje theater! De Commissaris toont met zijn repliek aan in wat voor bubbel hij leeft. Burgers stellen zich terecht vragen over deblitzbenoeming en hij komt met een droge toelichting die op geen enkele vraag antwoord geeft!

Het gaat voor mij niet over de 'persoon Martin Selmayr.' Ongetwijfeld is hij briljant. Het gaat over de manier waarop die beslissing werd georkestreerd. De intrige. Het beeld van achterkamer- en vriendjespolitiek!  Het gaat over de werking van de Commissie in haar geheel. Het toont dat de collegialiteit in de Commissie pure schijn is.  

Het gaat over ongezonde concentratie van macht en invloed.  Het gaat over uw communicatie. U hebt de regels zogenaamd 'religieus' gevolgd. Ik heb als kind vaak geluisterd naar de parabel van de farizeeër die de regels van Mozes ook naar de letter volgt... maar eigenlijk het toonbeeld is van hoogmoed en arrogantie!

De Europese Commissie ziet de bedreigingen voor de EU vaak elders: in Rusland bij Poetin, in Amerika bij Trump, bij het populisme... Maar de echte bedreiging voor het EU-project moet de Commissie vooral bij zichzelf zoeken!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is