Hongerstaking als antwoord op Spaanse agressie

Door Mark Demesmaeker op 3 augustus 2017

Wanneer de Spaanse staat het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum op 1 oktober agressief belemmert, dan is mijn collega en goede vriend Josep Maria Terricabras bereid om over te gaan tot een hongerstaking in het Europees Parlement.

Net als Josep Maria en vele andere bezorgde Europeanen ben ik ervan overtuigd dat het Catalaanse volk het recht heeft om zich uit te spreken over de eigen toekomst. Het recht op zelfbeschikking is onbetwistbaar en universeel, de organisatie van een volksraadpleging is dat ook. De manier waarop de Spaanse regering zich vandaag gedraagt, is een Europese lidstaat absoluut onwaardig. Madrid voert geen dialoog met de Catalaanse regering, maar vuurt in plaats daarvan het ene na het andere dreigement af.  Zo wil het alle middelen inzetten om het onafhankelijkheidsreferendum te dwarsbomen.

Ik hoop dat het Catalaanse volk haar democratisch recht ten volle kan gebruiken en Josep Maria niet met een hongerstaking hoeft te beginnen. Maar in het andere geval mag hij op mijn steun rekenen!

Visca Catalunya
Visca Josep Maria Terricabras

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is