Gaat het nog wel goed in de politiek? 

De politiek heeft een grote invloed op onze samenleving. Zij nemen de beslissingen die op ons dagelijkse leven heel veel invloed heeft. Daarom is het ook belangrijk om je te interesseren voor de politiek en zeker om altijd gebruik te maken van jouw stemrecht. Maar de laatste jaren zijn er de nodige crisissen geweest die zo zijn impact op de politiek ook hebben gehad. Je kunt je daarom wel terecht afvragen of het nog wel goed gaat in de politiek. Lees hier snel verder!

Kabinet Rutte

Minister President Mark Rutte is sinds 14 oktober 2010 de Minister President van Nederland en dat is best een bijzondere prestatie. Mark Rutte is de langst zittende premier die Nederland ooit heeft gehad. En dat terwijl Nederland in die 12 jaar enorm veel ellende heeft meegemaakt. Ondanks die ellende heeft Mark Rutte zich staande weten te houden.

Spanningen en frustraties in de Tweede Kamer

Dat er spanningen en frustraties zijn in de politiek dat is eigenlijk altijd wel zo geweest. Je hebt nu eenmaal te maken met diverse partijen die allemaal weer een andere mening erop na houden. Dat levert gewoon spanning op, daar ontkom je niet aan. Maar eerlijkheidshalve moet wel gemeld worden dat het de laatste jaren wel heel erg bonje is geweest in Den Haag.

Dat heeft te maken met alles wat er op het moment speelt in de politiek. Denk bijvoorbeeld aan de MH17 ramp, de Toeslagen affaire en nog recenter, de COVID pandemie. Met name de COVID pandemie heeft voor veel onrust gezorgd in zowel de politiek als de samenleving.

Moeilijke beslissingen

Mark Rutte heeft het de laatste tijd niet zo gemakkelijk gehad. Zeker met het uitbreken van de COVID pandemie in 2020 brak er een moeilijke tijd aan voor de Minister President. Harde lockdowns, ondernemers die failliet dreigden te gaan, de samenleving die begon te protesteren onder de aanhoudende maatregelen en vergeet niet, de oppositie die de druk goed op wist te voeren.

Partijen als de PVV en het Forum voor Democratie die steevast hun hakken in het zand zetten tegen iedere beslissing die er vanuit de VVD coalitie wordt gemaakt, het volk dat steeds meer hun heil vond in de oppositie. Het zal geregeld billen knijpen zijn geweest voor Mark Rutte.

Gaat het dan slecht in de politiek?

Als je al het bovenstaande zo leest dan zou je bijna kunnen stellen dat het slecht gaat in de politiek. Maar dat is niet zo! Ondanks de coronacrisis, en de Oekraïne oorlog en alle ellende die er zich afspeelt in de wereld en in het land, doet de politiek het goed. Worden er moeilijke beslissingen genomen en heeft Den Haag de samenleving toch overeind weten te houden.

Ondanks al het gekibbel tussen de partijen onderling is dit wel een prestatie om trots op te zijn. Het had veel slechter gekund, zeker wanneer je gaat vergelijken met de landen om ons heen. Daar is veel meer onrust in het politieke klimaat. De conclusie is dus dat het niet slecht gaat met de politiek maar dat er wel uitdagingen zijn.

Gaat het nog wel goed in de politiek?

Hoe reist de minister? 

De ministers in ons land hebben een zware taak en verantwoordelijkheid. Onze huidige Minister President bijvoorbeeld, Mark Rutte, is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het land en dat in een tijd dat het allemaal niet zo makkelijk gaat in het land. De ministers reizen veel. Dat geldt voor Mark Rutte maar ook voor bijvoorbeeld de minister van Volksgezondheid. Maar hoe reist een minister dan?

Binnenlandse reizen

Wanneer een minister binnen Nederland zich moet verplaatsen heeft hij/zij de beschikking over een dienstauto inclusief chauffeur. Dat klinkt misschien een beetje verwend, maar die chauffeur is niet voor niks. Een minister maakt lange dagen en regelt ook vanuit de auto een hoop zaken. Dat vergt concentratie en dan is het verstandig dat een ander rijdt om ongelukken te voorkomen.

Buitenlandse reizen

Een minister moet ook regelmatig naar het buitenland voor internationaal overleg of andere gelegenheden. En dan gaat de minister ook gewoon met het vliegtuig. Alleen een Schiphol vertrek gaat bij een minister net even wat anders dan bij een gewone burger. Een minister gaat niet instappen op een gewone lijnvlucht. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de veiligheid. 

Een minister heeft daarom altijd de beschikking over het regeringsvliegtuig. Met dit vliegtuig kan de minister zich veilig overal ter wereld verplaatsen.

Hoe reist de minister? 

Last van een stroomstoring, of je televisie kapot? 

Tegenwoordig kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder elektriciteit. Al onze apparatuur die we nodig hebben en gebruiken zijn afhankelijk van stroom. Super vervelend dus als je zonder stroom komt te zitten. Maar stel je zit een film te kijken en ineens gaat je tv op zwart, hoe weet je dan zeker dat het een stroomstoring is of dat je televisie kapot is? Dat lees je hier.

De aan en uit knop

Als jouw televisie ineens op zwart gaat is het heel erg handig om eerst even de televisie aan en uit te zetten. De meeste moderne televisies beschikken namelijk over een ECO instelling die ervoor zorgt dat een elektrisch apparaat zoals de televisie na een bepaalde periode van inactiviteit afgesloten wordt. Heb je dus even niet aan de knoppen gezeten, loop je het risico dat de televisie uit gaat.

Check de andere apparaten in huis

Wanneer het beeld onverwachts op zwart gaat is het verstandig niet gelijk in paniek te raken, het is geen levensgroot probleem en alles valt op te lossen. Voordat je een enexis storing gaat melden in alle paniek is het belangrijk om eerst te kijken wat er nu feitelijk aan de hand is. Check daarom eerst de andere apparaten of deze het ook wel of niet doen.

Last van een stroomstoring, of je televisie kapot? 

Blijf op de hoogte met wat er gebeurt in jouw regio

Misschien heb je ook weleens gehad dat je lekker op de bank een film ligt te kijken en ineens hoor je een hele hoop lawaai. De ene sirene na de andere. Gelijk ga je je toch afvragen wat er nu allemaal aan de hand is dat er zoveel sirenes rondrijden. Maar gelukkig hoef je daar niet langer je hoofd over te breken want hier in deze blog lees je hoe jij kan volgen wat er bij jou in de regio gebeurt.

Volg de alarmmeldingen

Er zijn diverse websites waarbij jij kunt volgen welke meldingen er allemaal zijn gedaan bij de meldkamer. Je krijgt dan te zien welke hulpverlener op pad is gestuurd. Dus ambulance, politie of brandweer. Het klinkt misschien een beetje als ramptoerisme maar zolang je er niet heen gaat om de paparazzi uit te hangen hoef je je niet schuldig te voelen als je wilt weten wat er precies speelt.

De meldingen komen binnen via het zogeheten P2000 systeem. Stel je woont in Delft dan gaat via P2000 Delft de meldingen gereguleerd worden en doorgegeven aan de hulpdiensten. En op die manier kom jij ook weer aan de meldingen op de website. Zo weet je precies wat er speelt bij jou in de buurt.

Blijf op de hoogte met wat er gebeurt in jouw regio

Een duurzame bank, welke kies je dan? 

Als je gaat bankieren dan is het wel belangrijk dat je een bank kiest die bij jouw idealen en overtuigingen passen. Elke bank is commercieel uiteraard, anders blijven ze ook niet overeind staan maar ondanks die commercie wil je ook een bank die goede dingen doet in de wereld. Zoals duurzaamheid. Dit is momenteel een hot item en dat is ook wel begrijpelijk aangezien we moeten verduurzamen met zijn allen. Maar een duurzame bank, bestaan die? Dat ontdek je in deze blog.

Duurzaam bankieren met de ASN bank

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat een bank duurzaam is dan zou je een kijkje moeten nemen bij de ASN bank. De ASN bank investeert namelijk heel veel in duurzaamheid. Wanneer je bijvoorbeeld spaart via de ASN bank dan ondersteun je projecten voor nieuwe, energiezuinige woningen maar ook investeringen in bedrijven die volledig inzetten op het verduurzamen van de wereld om ons heen.

Als we met zijn allen een goede toekomst willen hebben dan is dat verduurzamen dus echt heel erg belangrijk. Onze kinderen en kleinkinderen verdienen ook een gezonde wereld om in te leven. De aarde is té mooi om te verkwanselen. We moeten echt leren om zuinig te zijn op de aarde.

Een duurzame bank, welke kies je dan? 

Heeft een warmtepomp ook nadelen? 

Tegenwoordig kun je er niet om heen, het besparen op energie is heel erg belangrijk geworden. Zeker met het oog op alle spanningen in de wereld zoals met Rusland en Oekraïne waardoor de energieprijzen maar blijven stijgen en stijgen en natuurlijk ook de duurzaamheid die heel hoog op de agenda staat. Een van de manieren om de energiekosten te verlagen is het gebruik van een warmtepomp maar heeft deze dan ook nadelen? 

Grote investering

Een van de grootste nadelen van een warmtepomp is toch wel het feit dat het een relatief grote investering vraagt. Die kosten moet je natuurlijk wel kunnen ophoesten. Als je een beperkt budget hebt is het dus best wel lastig om de aanschaf van een warmtepomp te realiseren. Maar bezuinigen willen we uiteraard wel allemaal.

Opwarming gaat langzaam

Wat ook nog een nadeel is van een warmtepomp is dat de opwarming langzamer gaat. Als je een grote oppervlakte moet verwarmen is dit nog extremer. Het is daarom ook belangrijk om altijd goed een afweging te maken als je tot aanschaf van een warmtepomp over gaat. Zo voorkom je dat je een misrekening maakt waardoor je achteraf spijt hebt van de installatie van de waterpomp.

Heeft een warmtepomp ook nadelen? 

Heb jij metoprolol nodig? 

Er bestaan heel veel verschillende medicijnen. En gelukkig maar. Nog geen honderd jaar geleden was de medische zorg lang niet zo goed als nu. Gingen mensen dood aan relatieve, simpele problemen waarvoor nu een prima behandeling bestaat. Een van de meest gebruikte medicijnen de laatste jaren is metoprolol. Maar wat is dit medicijn en wanneer heb je deze nodig? Lees snel verder.

Hoge bloeddruk

Metoprolol wordt gebruikt om een te hoge bloeddruk te behandelen. Een hoge bloeddruk merk je meestal niet en wordt vaak sporadisch opgemerkt tijdens een controle bij de huisarts. Maar een onbehandelde hoge bloeddruk kan veel problemen veroorzaken zoals hart- en vaatziekten. Hier kan metoprolol dus bij helpen om dit te voorkomen.

Bij stress, angst en hartkloppingen

Metoprolol is een bètablokker. Dat is een medicijn dat de bloeddruk omlaag haalt maar het verlaagt ook de zuurstofbehoefte van het hart. Hierdoor hoeft het hart minder snel te pompen en krijgt het hart meer rust. Dit zorgt ook fysiek voor meer ontspanning. Een hart dat jaagt geeft mentaal en fysiek ongemak.

Als je dus last hebt van hartkloppingen zoals een krachtige, versnelde hartslag of hartoverslagen dan kan metoprolol een nuttig medicijn zijn. Ook heeft metoprolol relatief weinig bijwerkingen.

Heb jij metoprolol nodig? 

Nieuws over de politiek, herken echt van nepnieuws

Het internet is een zegen en een vloek. Dat wil zeggen, je kunt veel nuttige informatie verkrijgen via het internet. Waar je vroeger een krant moest kopen om op de hoogte te blijven van alle actualiteiten kun je nu via je mobiel overal waar je maar wilt gebruiken maken van diverse nieuwsbronnen. Dat is fijn, zeker wanneer je veel onderweg bent maar er kleven ook nadelen aan. Een van die nadelen is dat je nepnieuws tegen kunt komen, zeker politiek gerelateerd. Hoe weet je nu of het echt of nep nieuws is?

Check de bron

Wanneer je een nieuwsbericht over de politiek leest, bijvoorbeeld over een belangrijk besluit, waarvan je twijfelt of het echt is niet kan het handig zijn om even goed de reviews te checken. Controleer dus goed wat voor site het is en of de site bekend staat om het brengen van nepnieuws. Je hebt bijvoorbeeld websites waar je kunt controleren op een hoax. 

Nepnieuws is een groot probleem, zeker over de politiek want het brengt maatschappelijk gezien veel onrust en het vertrouwen in de politiek wordt daardoor beschadigd. Maar optreden tegen nepnieuws is erg lastig, daarom blijft het advies, check altijd de bron.

Nieuws over de politiek, herken echt van nepnieuws

Als eerst op de hoogte van criminaliteit via internet

De laatste decennia is de criminaliteit in ons land enorm toegenomen. Je hoeft het nieuws maar open te slaan en je krijgt weer allemaal nare berichten over moord en doodslag. Maar het vervelende is dat die berichten vaak geen opvolging krijgen en dan weet je dus niet hoe het afloopt. Dat is vervelend en al helemaal als het nieuws uit jouw omgeving betreft. Gelukkig kun je via internet heel makkelijk op de hoogte worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen in de criminaliteit. Hoe dat werkt lees je hier!

Crimesites

Een van de manieren om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste misdaad of het vervolg van een strafzaak is het volgen van een zogeheten crimesite. Een crimesite wordt vaak gerund door mensen die al dan niet voor de hobby of betaald, al het nieuws volgen over de ontwikkelingen in de criminaliteit.

Deze sites voorzien je dus van de meest recente informatie. Maar ook allerlei leuke interessante weetjes die je op misdaad programma’s van televisie niet meekrijgt. Als je dus echt goed op de hoogte wilt zijn van alle ontwikkelingen dan zou je zeker een kijkje moeten nemen op een crimesite.

Als eerst op de hoogte van criminaliteit via internet